Aan het woord

Drie jaar geleden heb ik de stap gemaakt als docent van het basisonderwijs naar docent op het voortgezet onderwijs. Een stap die leerlingen van groep 8 na dit schooljaar ook gaan maken. De sfeer en de warmte op de Rehoboth spraken mij direct aan. Een kleine school met veel oog voor de leerling. Zelf vind ik het heel belangrijk een goede band op te bouwen met de klas en met de leerlingen. In mijn lessen moet er hard gewerkt worden, maar er is ook zeker tijd voor een persoonlijk gesprek met de leerlingen.

L. Hoogeveen, docent Wiskunde en Rekenen

Ontdekken waar kinderen goed in zijn en zien van nieuwe talenten is het mooiste wat er is!

I. Scholte ter Horst

 

Meneer De Boer!!! Meneer De Boer!!! “Hoe is het met u?” en “Hoe is het op de Rehoboth?” Lopend door het winkelcentrum krijg ik vaak deze vragen van oud-leerlingen die ik hier tegenkom. En bijna altijd volgen na deze vragen opmerkingen over de geschiedenisverhalen die ik ze in de klas heb verteld. Mooi om dan weer te horen dat deze verhalen over vroeger indruk hebben gemaakt. Vooral mooi, omdat ik merk dat deze oud-leerlingen altijd nog betrokken zijn bij het wel en wee op hun oude school, de CSG Rehoboth!

G. de Boer

 

Ik werk al ruim 25 jaar op de Rehoboth, eerst als docent lichamelijke opvoeding en nu als docent economie. Als je mijn leerling bent wil ik weten wie je bent en wat je beweegt. Alleen dan ontstaat er een verbinding tussen jou en mij.  Pas als die verbinding er is, kan er geleerd worden. Ik ervaar de Rehoboth als zo’n plek; een plek waar iedere leerling gekend wordt, zodat er geleerd kan worden.

A. Luchtenberg

 

Aan het einde van elk schooljaar gaat meneer Veld met zijn mentorklas pizza eten bij Mamma Mia: super lekker en leuk natuurlijk!

Mevrouw Elings ging een aantal jaren geleden mee met het brugklaskamp. Op de kampplaats aangekomen zag zij een jongetje met een heel bedremmeld gezicht op de trap naar beneden zien komen. In plaats van zijn slaapzak had zijn vader hem gordijnen meegegeven om onder te slapen. Wat een vergissing.

De mayonaise die de leerlingen voor nask thuis moeten maken, wordt in de klas uitvoerig getest met de patat die meneer De Vries ter plekke bakt.